Tips bij het afsluiten van een autoverzekering

//Tips bij het afsluiten van een autoverzekering

Tips bij het afsluiten van een autoverzekering

Autoverzekering afsluiten? Het is en blijft altijd even lastig. Bij het verzekeren van uw auto staat u namelijk voor veel verschillende keuzes. Welke dekking is het beste voor uw auto? Hoeveel eigen risico neemt u? En kiest u voor extra zekerheid met een aanvullende verzekering? GIO is specialist op het gebied van autoverzekeringen en daarom helpen wij u graag een handje met een paar handige tips voor het verzekeren van uw auto. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Neem dan gerust contact op met één van onze adviseurs via 036 548 7 070.

Passende dekking voor uw auto
Heeft u een auto of gaat u er één aanschaffen? Dan bent u verplicht om minimaal een W.A. autoverzekering af te sluiten. Een W.A. dekking zorgt er voor dat derden een vergoeding van uw verzekeraar krijgen als u een ongeluk veroorzaakt waar schade mee gepaard gaat. Heeft u schade aan uw eigen auto? Dan dekt de W.A. verzekering helaas deze schade niet, daarvoor moet u een andere verzekering afsluiten. Wilt u een verzekering die meer dekt dan de W.A. verzekering dan kunt u kiezen uit de W.A. beperkt Casco of de W.A. Volledig Casco dekking (ook wel de All Risk verzekering genoemd). Heeft u een nieuwe auto en wilt u de meeste zekerheid dan raden wij onze All Risk GIO verzekering aan.

Eigen risico bepalen
Het eigen risico is het gedeelte dat u eerst zelf moet betalen voordat de schade wordt vergoed. Bij de meeste autoverzekeringen is dit rond de 130 en 150 euro. Bij ons kunt u zelf uw eigen risico bepalen. Kiest u voor meer risico dan is uw premie lager en omgekeerd; kiest u voor meer zekerheid dan is uw premie hoger.

Schadedekking in het buitenland
Als u op vakantie gaat en vaak met de auto gaat dan is het verstandig om te checken of u een goede dekking in het buitenland heeft. Kijk hierbij ook of vervangend vervoer en service bij pech is meeverzekerd. Bij een GIO All Risk verzekering wordt vervangend vervoer vergoed.

Aanvullende dekking kiezen
Naast onze drie basisdekkingen (W.A., W.A. + en All Risk) zijn er ook nog aanvullende dekkingen. Hierbij kunt u denken aan een rechtsbijstandsverzekering voor juridisch advies wanneer het nodig is. Of bijvoorbeeld een schadeverzekering voor inzittenden. In geval wanneer u of een medepassagier een ongeluk krijgt en daardoor niet meer kan werken dan wordt er een schadevergoeding uitgekeerd. Het is dan ook verstandig om goed na te denken welke aanvullende verzekering u nodig denkt te hebben.

Professioneel en eerlijk advies
Hopelijk hebben deze tips u geholpen om de juiste autoverzekering te kiezen. Bij GIO maken wij overigens onderscheid tussen een klassieker verzekering, speciaal voor de unieke automobielen (oldtimers), en de moderne autoverzekering. Heeft u liever professioneel en eerlijk advies voordat u een keuze maakt? Neem dan gerust contact met ons op via 036 548 7 070.

By |2015-12-15T12:35:09+02:00december 15th, 2015|Uncategorized|Reacties uitgeschakeld voor Tips bij het afsluiten van een autoverzekering

About the Author: